26 okt. 2009

Herfst: tijd voor documentaries!

De herfst; het grote sterven is weer begonnen. Buiten is het lekker guur, donker en nat. Tijd voor binnenzitten, Ingmar Bergman, warme chocolademelk en... documentaires. Alhoewel niet helemaal ongevoelig voor de uit Amerika overgevlogen Halloween/Horror-traditie, spendeer ik mijn uren liever achter de buis (en de computer) om dingen op te steken, vreemdsoortige dieren te bestuderen of me gewoon te verliezen in het lome tempo en de pratende hoofden. Ik kan me niet te herinneren hoeveel jaren geleden deze (inmiddels natuurlijke) traditie zijn intreden deed in mijn kijkgedrag, maar deze herfst zal ik de mooiste en interessantste vondsten delen met u, mijn lezers.
Als groot fan van Sir David Attenborough, Holland Doc, GoogleVideo en nieuwe vriend documentary-log.com zal ik regelmatig links en embeds met een korte recensie/beschrijving op cinemateur plaatsen. Voor uw gemak en welgerieven - belangrijke dingen in de herfst. Want wat is nou fijner dan binnen blijven en deze documentaires gewoon streamend (en gratis) op het internet te bekijken? Ik begin meteen maar met de meest herfstige: de enige (en veel te korte) documentaire over muzikant Nick Drake: A Skin Too Few.

(Het bovenstaande schilderij is van Jon Atkinson Grinshaw en heet Autumn Morning)

Geen opmerkingen: