3 mrt. 2008

David Fincher maakt Black Hole

Van Variety:


David Fincher (Seven, Fight Club) gaat de 'graphic novel' Black Hole van Charles Burns verfilmen. Ben zeer benieuwd of dit sowieso te verfilmen is.
De inktzwarte (teken-)stijl van Burns past wel bij het aardedonkere kleurenpalet van Fincher, maar ik ben bang dat het een boek is dat vooral als strip heel goed werkt.

Als animatie zou het nog kunnen werken, maar een live action bewerking lijkt me vergezocht.
Het donkere sprookje van Burns werkt vooral zo goed door zijn tekeningen. Wie weet? Als iemand het zou kunnen doen, is het Fincher.

-Binnenkort: recensie van het boek.1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben ook erg benieuwd naar de film. Het boek verfilmen lijkt mij ook bijna niet te doen. Ik ben nu Big Baby van David Burns aan het lezen. Is iets minder heftig als Black Hole, maar de tekeningen zijn weer fantastisch.
Verder heb ik onlangs Watchmen gelezen. Ook deze wordt verfilmd. De regiseur wil zich streng aan het boek houden, wat een goed teken is. Ik heb de trailer gezien en het kan wel eens een legendarische film worden.